Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland
Alles over ons eigen merk: AMIGO Banner
Geschreven door Tijmen

Alles over ons eigen merk: AMIGO

AMIGO, een maatje voor iedereen.
 

Hoe is AMIGO ontstaan?
AMIGO producten: hoe worden ze gemaakt?
AMIGO producten: het uitgebreide assortiment
Toekomsplannen?

 

En toen was er: AMIGO

 

“Kwalitatief goede en toch betaalbare kinderfietsen, waar vind je die eigenlijk?” 

Een vraag die wij ons een aantal jaar geleden stelde toen we de fietsenwinkel wilde uitbreiden met een assortiment aan kinderfietsen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat deze fietsen niet te vinden waren. Vrij vreemd dat er voor volwassenen enorm veel verschillende opties zijn om uit te kiezen als het om fietsen gaat, maar dat dit voor kinderfietsen niet geldt. In veel gevallen zijn de kinderfietsen dezelfde uitvoeringen als de grotere fietsen, puur omdat veel fietsenfabrikanten het als een verplichting zien om deze in het assortiment te hebben. Al snel kwam het besluit dat dit beter kon worden aangepakt: juist kiezen voor ontwerpen die speciaal voor kinderen worden gemaakt, en dat tegen een zeer vriendelijke prijs.

Dit is de basis waaruit de AMIGO kinderfietsen zijn ontstaan, waarvan de eerste collectie in 2018 op de markt kwam. Ons eigen merk, volledig erop gericht om een fietsmaatje voor ieder kind te zijn. En het enige fietsmerk dat is begonnen voor kinderen, om zich vervolgens uit te breiden naar andere producten. Want ons assortiment wordt steeds groter, en we zijn niet van plan om te stoppen. 
 

Alles in eigen hand

Op AMIGO zijn we meer dan trots, niet in de laatste plaats omdat we alles volledig zelf regelen. De ontwerpen worden door onze designers gemaakt, en laten we vervolgens onder toezicht produceren. Zo weten we zeker dat we de beste kwaliteit kunnen leveren en tegelijkertijd de kosten laag kunnen houden. Natuurlijk is dat fijn, maar het is nog veel belangrijker dat de fietsen ook uitnodigen om een rondje te gaan rijden. En al zeggen we het zelf, dat lukt aardig! 

We zijn ook erg benieuwd naar de meningen en ervaringen van klanten. Bij veel van onze AMIGO producten lees je wat anderen van de producten vinden. En dat is niet alleen fijn voor jou, ook wij vinden deze informatie erg interessant. Zo leren we namelijk hoe we de producten nóg beter kunnen maken. 

Designer ontwerpt een AMIGO kinderfiets op de computer
Onze AMIGO fietsen ontwerpen we helemaal zelf, zo houden we de kosten laag en de kwaliteit hoog.

Doordat we in onze eigen magazijnen ontzettend veel plek hebben, kunnen we de fietsen zelf opslaan. Ook daar hebben we geen externe partijen nodig, en kunnen we de prijs dus laag houden. Dit begon met een eigen rij binnen een magazijn, maar inmiddels is een geheel magazijn gereserveerd voor enkel en alleen AMIGO. Maar vergis je niet, we maken nog veel meer dan alleen fietsen!

Een volledig uitgetekend ontwerp van een AMIGO kinderfiets wordt bekeken
De AMIGO designs worden tot in de puntjes uitgewerkt voor ze worden geproduceerd.

 

Uitbreiding met fietsaccessoires

Naast kinderfietsen zijn we ons assortiment gaan uitbreiden. Zo kunnen we ook garanderen dat iedere AMIGO fiets met uitstekende banden is uitgerust. De banden van AMIGO zijn er in allerlei maten en kleuren, waardoor de juiste keuze er altijd tussen zit. Naast de buitenbanden hebben we ook een groot assortiment binnenbanden, gemaakt om jou snel op weg te helpen. Daarnaast hebben we inmiddels AMIGO producten in onderstaande categorieën:

  • Fietsmanden en fietskratten
  • Fietspompen
  • Elektrische fietsen, stadsfietsen, BMX fietsen en transportfietsen
  • Trampolines
  • Steppen, inline skates, rolschaatsen en skateboards
  • Loopfietsen
  • Zonnebrillen

Manden en kratten

De fietsmanden en fietskratten van AMIGO zijn er in te gekke kleuren en uitvoeringen. Zo maak je voor een zeer aantrekkelijke prijs jouw fiets meer dan een vervoersmiddel. Je kunt ontzettend veel bagage kwijt, en ziet er als klap op de vuurpijl hip uit met een stijlvolle mand op de fiets. Uiteraard ontwerpen we de manden en kratten zelf, en testen we ze op stevigheid en gebruiksgemak. Alles om jou jarenlang plezier te geven van je aankoop.

Fietskratten van AMIGO opgestapeld
Met AMIGO fietskratten ga je stijlvol én met al je spullen op pad.

Fietspompen

Heuse AMIGO fietspompen? Jazeker, die hebben we inmiddels ook. De fietspompen van AMIGO zijn stevig, compact en bieden genoeg kracht om een fietsband snel op te pompen. En dan bedoelen we ook echt alle banden. Want AMIGO pompen zijn geschikt voor Franse ventielen, Dunlop ventielen én autoventielen. Sommige pompen zijn uitgerust met drukmeter, zodat je precies ziet hoe vol de band zit en je dus altijd met de perfect opgepompte band rondfietst! Naast fietspompen hebben we ondertussen ook verschillende soorten AMIGO fietssloten mét of zonder ART-keurmerk in ons assortiment. Zo fiets je altijd met goed opgepompte banden rond én wanneer je ergens stopt zet je je fiets veilig weg!

Bekijk onze AMIGO producten:

Volwassen fietsen

Naast kinderfietsen en fietsaccessoires zijn er ook AMIGO elektrische fietsen, stadsfietsen, BMX fietsen en transportfietsen. En tijdens het ontwerpen van deze fietsen voor volwassenen is natuurlijk ook aan alles gedacht. De fietsen zijn uitgerust met bagagedragers met snelbinders, meerdere versnellingen, handige jasbeschermers, uitstekende verlichting en noem maar op. Maar het belangrijkste van alles: de kwaliteit. We hebben ervoor gezorgd dat, ondanks dat we de prijs zo laag mogelijk wilden houden, de kwaliteit wel goed is. Hoe doen we dit? Onze fietsen zijn gemaakt van duurzame materialen (zoals frames van staal) en uitgerust met kwalitatieve Shimano, Everestt en Herrmans onderdelen. Je geniet dus jarenlang van jouw fiets!

Zo rijden niet alleen kinderen maar ook volwassenen op een AMIGO rond en geniet inmiddels iedereen van de allerbeste kwaliteit voor een hele vriendelijke prijs!

AMIGO zwarte elektrische transportfiets
 

Meer dan fietsen en fietsaccessoires

We zijn ook verder gaan kijken dan enkel fietsen, maar we wilden wel garanderen dat je de AMIGO stijl en kwaliteit zou blijven herkennen. Onze zonnebrillen zijn daar een mooi voorbeeld van: stijlvol en ze zorgen ervoor dat je helemaal klaar bent voor zonnige dagen. En twijfel je tussen twee modellen? De prijs is zo aantrekkelijk dat je ze ook allebei kunt kiezen.

Trampolines

Welk kind (of ouder) droomt er nu niet van een trampoline in de tuin? Het ideale speeltoestel voor wanneer er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen. Het nadeel aan trampolines is echter dat ze veel geld kosten, en dus niet voor iedereen een mogelijkheid zijn. Daar willen wij als met AMIGO trampolines verandering in brengen. Iedereen heeft recht op springplezier, en natuurlijk wel zo veilig. Daarom hebben we verschillende varianten, bijvoorbeeld met vangnetten om de enthousiastelingen op de trampoline te houden in plaats van ernaast.

Rijdend speelgoed

Nadat steeds meer mensen overtuigd raakten van de AMIGO kinderfietsen, kregen we steeds vaker de vraag of we ook rijdend speelgoed konden ontwerpen. Omdat wij geen uitdaging uit de weg gaan, zijn we daar meteen mee aan de slag gegaan. Inmiddels zijn er meerdere collecties AMIGO steppen, inline skates, rolschaatsen, skateboards en loopfietsen. Stuk voor stuk gemaakt van hoogwaardige materialen en verkrijgbaar in talloze kleuren. En natuurlijk altijd een echt Nederlands ontwerp voor een zeer vriendelijke prijs.

Blauwe AMIGO kinderstep met drie wielen, speciaal gemaakt voor plezier en veiligheid
Op de AMIGO steppen hebben kinderen gegarandeerd eindeloos plezier.

 

Oog op de toekomst

Uiteraard geven we nog niet te veel weg, maar je zult vast al gemerkt hebben dat we niet erg goed zijn in stil zitten. Nieuwe plannen voor producten staan alweer klaar, en we blijven ons mooie merk opbouwen tot we iedereen kunnen overtuigen. De rode draad is en blijft zoals deze vanaf het begin is: kwalitatief goede en toch betaalbare producten ontwerpen, maar wel designs maken die tot de verbeelding spreken.

Hebben we jou inmiddels kunnen overtuigen? We horen graag je verhaal, en voegen het misschien zelfs toe aan deze pagina. Hoe meer, des te beter! Succesverhalen, maar ook vragen, mogen altijd gedeeld worden via de live-chat op onze website of via klantenservice@foris.nl

Bekijk ons AMIGO assortiment

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm