Cassettes & Tandwielen

689 resultaten12345...29
Sorteer op:
Amigo Spaakbeschermer 165 mm
€ 4,95 € 0,99
Amigo Spaakbeschermer 185 mm
€ 1,99 € 1,10
689 resultaten12345...29

Zijn de huidige tandwielen van je fiets versleten of ben je op zoek naar een cassette met een andere tandwielverhouding of meer mogelijkheden? Dan je aan het juiste adres bij Internet Bikes. De cassette is een belangrijk onderdeel binnen de kettingaandrijving van je fiets. D.m.v. het juiste aantal tandwielen met de juiste verhouding is er erg veel variatie mogelijk. Wil je meer versnellingen, een zwaarder of juiste lichter verzet dan vind je bij Internet Bikes een ruim aanbod aan diverse cassettes en tandwielen die direct uit voorraad leverbaar zijn.

Soorten cassettes en tandwielen

1. Cassettes en pionnen

Heb je een fiets met een derailleurversnelling dan zal je achterwiel in de meeste gevallen zijn voorzien van een cassette of pion. Een cassette is een verzamelnaam voor alle kettingwielen van het achterwiel. Om te zorgen dat je tijdens het fietsen je trappers stil kunt houden is je achterwiel vaak voorzien van vrijloop. Bij de meeste fietsen zit dit mechanisme verwerkt in de naaf van het achterwiel, in dit geval dien je gebruik te maken van een cassette. Als dit niet het geval is dan dien je te kiezen voor een pion, dit onderdeel heeft dezelfde functie als een cassette echter zit hier het vrijloop mechanisme verwerkt in de pion en dus niet in de achternaaf.

2. Tandwielen en freewheels

Ben je niet op zoek naar een cassette, maar alleen naar een los tandwiel dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Ook hierbij tref je weer het verschil m.b.t. het vrijloop mechanisme. Als deze zit verwerkt in de achternaaf dan kun je gebruik maken van een tandwiel en als dit niet het geval is dan dien je een freewheel aan te schaffen. Hierbij zit het vrijloop mechanisme verwerkt in het tandwiel. Binnen het assortiment tandwielen is er nog een verschil in de manier van monteren, namelijk met schroefdraad en als opsteek (hierbij kan het tandwiel over de body worden geschoven en kan deze vast gezet worden met een lockring.

 

Hoe kies ik de juiste cassette of tandwiel?

Nadat je weet wat voor artikel je dient aan te schaffen (cassette, pion, freewheel of tandwiel) is het van belang om te weten voor hoeveel versnellingen je een cassette of tandwiel zoekt. Nadat hierin een keuze is gemaakt houdt je een interessant aantal artikelen over uit ons assortiment. Wil je hierin graag nog verdere wensen specificeren, dan kun je eenvoudig gebruik maken van de filters om te zoeken op bijvoorbeeld de tandwielverhouding (bij cassettes en pionnen) of het aantal tanden (bij tandwielen en freewheels). 

Onze website maakt gebruik van cookies. Sluiten
Inloggen

Log hier in met uw e-mailadres en wachtwoord.
Heeft u nog geen account? Maak eenvoudig een account aan.


E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord vergeten?

Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij sturen u direct een mail om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.


E-mail
Terug naar inlogscherm