Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Cassettes

Zijn de huidige tandwielen van je fiets versleten of ben je op zoek naar een cassette met een andere tandwielverhouding of meer mogelijkheden? Bekijk dan hier ons complete assortiment.

Sorteer op:
59 resultaten12
59 resultaten12


Cassette of tandwielen kopen?

Heb je een fiets met een derailleurversnelling dan heeft het achterwiel in de meeste gevallen een cassette. Een cassette is het geheel van alle tandwielen van het achterwiel. Om te zorgen dat je tijdens het fietsen je trappers stil kunt houden of achteruit kunt trappen, heeft het achterwiel een vrijloopmechanisme. Wanneer de aandrijfas van een wiel sneller draait dan de aandrijving koppelt de vrijloop de aandrijfas los van de aandrijving. Dit mechanisme zit verwerkt in de naaf van het achterwiel. De cassette is een fietsonderdeel dat door slijtage na een tijdje aan vervanging toe is. Als de ketting bij het schakelen overslaat of wanneer je slijtagesporen ziet aan de tandwielen (afgeronde puntjes), dan is het tijd om de cassette te vervangen. Je vervangt een cassette makkelijk zelf met het juiste gereedschap

Tandwiel of freewheel?

Als je fiets achter maar één tandwiel heeft, dan is dit een normaal tandwiel of een freewheel. Het verschil tussen deze twee type tandwielen zit hem in het vrijloopmechanisme. Als dit zit verwerkt in de achternaaf dan kun je gebruik maken van een tandwiel en als dit niet het geval is, heb je een freewheel nodig. Hierbij zit het vrijloop mechanisme verwerkt in het tandwiel. Binnen het assortiment tandwielen is er nog een verschil in de manier van monteren, namelijk met schroefdraad en als opsteek (hierbij kan het tandwiel over de body worden geschoven en kan deze vast gezet worden met een bevestigingsring).

Hoe vervang ik tandwielen of de cassette zelf?

Tandwielen of de cassette van je fiets vervangen kun je makkelijk zelf doen! Of het nu om het tandwiel van je stadsfiets gaat of de cassette van je racefiets; vervangen is met een aantal tools zo gedaan. Voor het vervangen van een cassette heb je een cassette-afnemer en een kettingzweep nodig. Als je de cassette vervangt, is het ook nodig om een nieuwe ketting op je fiets te leggen. Bij een stadsfiets vervang je het versleten tandwiel ook erg makkelijk. Als je het achterwiel losmaakt, heb je alleen een platte schroevendraaier nodig om de bevestigingsring los te wrikken. Het tandwiel vervang je daarna zonder problemen.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm