Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Cassettes

De cassette is een fietsonderdeel dat na ongeveer 8000-10000 fietskilometers vervangen moet worden. Als de topjes van de tandwielen zijn afgerond of de ketting af en toe overslaat tijdens het fietsen is het tijd voor een nieuwe cassette.

Sorteer op:
50 resultaten12
50 resultaten12


Wanneer moet ik de cassette vervangen?

Als de topjes van de tandwielen van de cassette zijn afgrond of wanneer je kleine beschadigingen ziet aan de zijkant van de tandjes, dan moet de cassette worden vervangen. Als de ketting tijdens het fietsen overslaat, is het ook tijd voor een nieuwe cassette. Dit is normaal gezien na ongeveer 8000 fietskilometers. Fiets je veel in de bergen? Dan heeft de cassette het zwaarder te verduren en slijt dus sneller. Ook als je een ketting niet goed schoonmaakt slijten de onderdelen sneller. Een MTB-cassette verslijt sneller dan die van een racefiets en is na ongeveer 6000 kilometer aan vervanging toe. Vervang je je cassette? Vervang dan ook altijd de ketting. Let erop dat je een ketting koopt die geschikt is voor de cassette die je gebruikt. Bij een 11 speed cassette hoort een 11 speed ketting.

Welke cassette past op mijn fiets?

Kies een cassette die past bij je huidige versnellingsgroep en het aantal versnellingen. Heb je een groep van 11 speed (11 versnellingen), koop dan een nieuwe 11 speed-cassette. De cassettes van SunRace hebben een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn compatibel met Shimano onderdelen.  

Welke pionverhouding moet ik kiezen?

Tegenwoordig zie je op racefietsen vooral compact crankstellen, hiermee kun je in de bergen en op het vlakke goed uit de voeten. Als je van plan bent om ook (vaak) in de bergen te gaan fietsen, dan is voor een racefiets een pion met een kransje met 28 tandjes (of meer) aan te raden. Als je alleen in Nederland fietst is een grootste kransje van 23 tandjes voldoende. 

Hoe vervang ik zelf een cassette?

Zelf de cassette van je racefiets of mountainbike vervangen is niet moeilijk. Je hebt hier twee soorten gereedschap voor nodig: een cassette-afnemer en een kettingzweep. Met de cassette-afnemer haal je de sluitring los en met de kettingzweep houd je de cassette op zijn plek bij het demonteren. De sluitring die Campagnolo gebruikt is anders dan bij Shimano/Sram/SunRace en daarom heb je een passende cassette-afnemer nodig. Meet als je het niet zeker weet even de diameter van de sluitring na. Maak bij het vervangen ook de cassettebody even goed schoon met een droge doek en vet deze daarna in met een montagepasta

 

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm