Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Driewielers

Een driewieler fiets is voor ieder kind een geweldig speelgoed. Maar daarnaast is een driewieler ook ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren namelijk de trapbeweging maken die later goed is voor het fietsen. Bekijk ons assortiment hieronder. Alles over driewielers legt je het precies uit.

Sorteer op:
3 resultaten
3 resultaten


Wat is een goede driewieler?

Bij Internet-Bikes vind je een ruim assortiment aan kwalitatieve driewielers. Een driewieler is een eerste opstap naar het leren fietsen. De drie wielen geven de fiets namelijk extra stabiliteit, waardoor je kind veilig kan wennen aan het maken van trap- en stuurbewegingen. Driewielers zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een driewieler met een duwstang, waarmee je je kind een zetje in de goede richting geeft. Of een driewieler die van baby tot kleuter in fases met ze meegroeit. Alle driewieler fietsjes hebben een sterk frame en kunnen tegen een stootje, de extra brede pedalen geven veel grip tijdens het trappen en de vrolijke kleuren maken van iedere rit een feestje! Dat maakt de driewieler de meest veilige opstap naar het leren fietsen.

Driewieler kopen: waar op letten?

Als je een driewieler gaat kopen zijn er een aantal punten waar je in ieder geval op moet letten. Kijk altijd naar de adviesleeftijd, zodat je zeker weet dat de driewieler geschikt is voor jouw kindje. Houd ook nog rekening met het maximale gewicht. Vaak hangt dit goed samen met de leeftijd, maar het is toch aan te raden hier in ieder geval even naar te kijken. Daarnaast kun je ook nog letten op het materiaal van het fietsje, wil je bijvoorbeeld een lichtgewichte kunststof uitvoering of ben je op zoek naar stevig stalen fietsje? Als laatste kun je ook nog even naar het type band kijken. Ga je voor comfortabele luchtbanden of duurzame volrubberen banden (bijna) niet kapot kunnen?

Wanneer kan een kind fietsen op driewieler?

Gemiddeld kunnen kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar op een driewieler rijden. Het kan natuurlijk zijn dat je kindje net wat sneller of juist minder snel eraan toe is om op een driewieler rond te racen. Rond de 5 jaar leren de meeste kinderen fietsen. Ze hebben dan dus één tot enkele jaren de tijd om te oefenen met trappen en sturen voordat ze op een fietsje rond gaan rijden.

Driewieler voor 1 jaar of jonger

Je kunt ook kiezen voor een driewieler met duwstang en zitstoeltje. Hier kunnen kinderen vanaf een maand of 8 (als ze zelfstandig kunnen zitten) in gezet worden. Houd er rekening mee dat ze dan nog niet echt zelf trappen, maar je ze vooral met de duwstang vooruit zult duwen.

Een driewieler of een loopfiets?

Driewielers en loopfietsen zijn beide uitermate geschikt voor jonge kinderen die nog (net) niet kunnen fietsen. Een loopfietsje geeft echt een goede basis voor het leren fietsen. Kinderen leren hierop namelijk erg goed om hun evenwicht te bewaren. Evenwicht bewaren is vaak een van de moeilijkste dingen tijdens het leren fietsen, en als je kind dit op een loopfiets al heeft geoefend zal het op een gewone fiets allemaal veel vlotter gaan.

Wanneer een driewieler?

Wil je echter langere wandelingen gaan maken met je kind? Dan raden we toch de driewieler aan. Een loopfiets is in dat geval niet echt een goede optie, omdat je kind vaak na een korte tijd al vermoeid raakt. Op een driewieler kan je kindje tijdens een wat langere wandeling steeds even uitrusten terwijl hij/zij op de fiets blijft zitten. Heb je dan ook nog een driewieler mét een duwstang, dan duw je je kind op dit soort momenten gewoon even vooruit. 

Wat is een 3-in-1 (of 4-in-1) driewieler? 

In ons assortiment vind je daarnaast ook nog verschillende driewielers die in fases met je kind meegroeien. Stap voor stap pas je zo'n 3-in-1 driewieler of 4-in-1 driewieler aan op de leeftijd van je kind. In de eerste fases heb jij als ouder de volledige controle over de fiets. Als je kind ouder wordt, geef je langzaam de controle over. Zo laat je je kind steeds een beetje meer wennen aan de stuur en trap bewegingen, totdat hij of zij behendig genoeg is om de driewieler helemaal zelf te besturen. Deze driewielers zijn daarnaast ook nog uitgerust met extra veiligheidsmaatregelen, zoals een UV-werend zonnescherm, veiligheidsgordel en veiligheidsbeugel. Ideaal voor jouw kindje dus!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm