Bekijk hele assortiment

Elektrische fietsen

Bekijk hier ons ruime assortiment elektrische fietsen! Dankzij de trapondersteuning fiets je soepel naar het werk of de winkel.

7 resultaten
Sorteer op:
AMIGO E-Line 28 Inch 53 cm Dames 3V V-Brakes Wit
-25% | Laagste prijsgarantie
AMIGO E-Line 28 Inch 53 cm Dames 3V V-Brakes Wit
€ 998,95 € 749,00
AMIGO E-Line 28 Inch 58 cm Heren 3V V-Brakes Wit
-25% | Laagste prijsgarantie
AMIGO E-Line 28 Inch 58 cm Heren 3V V-Brakes Wit
€ 998,95 € 749,00
Popal E-Folt 2.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Grijs
-33%
Popal E-Folt 2.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Grijs
€ 1459,95 € 979,00
Popal E-Folt 1.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Wit
-25%
Popal E-Folt 1.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Wit
€ 1452,95 € 1089,00
Popal E-Folt 1.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Zwart
-25%
Popal E-Folt 1.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Zwart
€ 1459,95 € 1089,00
Popal E-Folt 2.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Zwart
-25%
Popal E-Folt 2.0 20 Inch 20 cm Unisex 6V V-Brakes Zwart
€ 1459,95 € 1089,00
Vogue Infinity MDS 28 Inch Heren 8V Rollerbrake Matgrijs
-26%
Vogue Infinity MDS 28 Inch Heren 8V Rollerbrake Matgrijs
€ 2195,00 € 1619,00
7 resultaten


Elektrische fiets

Met een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, heb je altijd het gevoel dat je met de wind in de rug fietst, zelfs bij flinke tegenwind! Elektrische fietsen halen een maximale snelheid van 25 km/u. Je hebt geen speciaal rijbewijs, kenteken of helm nodig en je mag overal fietsen waar een normale fiets dat ook mag. De elektrische fiets is de perfecte oplossing wanneer fietsen op een normale fiets moeilijker wordt of wanneer je vaak lange afstanden fietst. Wil je meer weten over de e-bike? Bekijk dan onze uitgebreide adviespagina. Hieronder zetten we de hoofdlijnen alvast op een rijtje.

Wat is de actieradius van een elektrische fiets

De actieradius weergeeft hoeveel kilometer je kunt fietsen op een volle accu. Dit is per elektrische fiets verschillend en afhankelijk van hoe krachtig de accu is. De mate van ondersteuning heeft ook invloed op de actieradius. Hoe meer ondersteuning je gebruikt, hoe eerder de accu leeg is. Het is overigens niet zo dat je met een lege accu niet meer op een elektrische fiets kunt fietsen. Je hebt alleen geen trapondersteuning meer, maar verder werkt de fiets als precies zoals een normale fiets. Maak je vaak lange toertochten? Kies dan voor een e-bike met een actieradius van 50 km of hoger. Gebruik je de fiets voor korte ritten, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, dan heb je aan een lagere actieradius voldoende.

Elektrische fiets: welke motor?

De motor van de elektrische fiets kan op drie plekken zitten: bij het voorwiel, het achterwiel of de trapas. Ze zijn alle drie even krachtig, maar geven wel een ander gevoel van fietsen. We leggen de verschillen aan je uit.

Elektrische fiets met voorwielmotor

Zoals de naam het al verraadt zit de voorwielmotor verwerkt in de as van het voorwiel. Dit geeft een trekkend gevoel tijdens het fietsen. Ook komt het zwaartepunt van de e-bike nu in het voorwiel te liggen, waardoor hij zwaarder stuurt. Bij elektrische fietsen met een voorwielmotor heb je keuze uit een naafversnelling en gesloten kettingkast of een derailleurversnelling met open kettingkast. De eerste heeft bijna geen onderhoud nodig. Dat is handig wanneer je e-bike vaak buiten geparkeerd staat bijvoorbeeld.

Elektrische fiets met achterwielmotor

De achterwielmotor zit in de as van het achterwiel verwerkt. Dit geeft het meest natuurlijke fietsgevoel. Een elektrische fiets met achterwielmotor heeft altijd een derailleurversnelling en open kettingkast. Voordeel daarvan is dat je meer versnellingen hebt dan bij een elektrische fiets met naafversnelling.

Elektrische fiets met middenmotor

Een middenmotor zit bij de trapas. In tegenstelling tot een achter- of voorwielmotor drijft dit type de pedalen aan. Dit geeft een lichter fietsgevoel, want je hoeft minder kracht op de pedalen te zetten. Ook ligt het zwaartepunt in het midden van de elektrische fiets, wat meer stabiliteit geeft.

Elektrische fiets: de plek van de accu

De accu van de elektrische fiets zit vaak onder de bagagedrager. Dit heeft als grote voordeel dat hij afneembaar is, waardoor je de accu overal kunt opladen. Handig als je onderweg met een lege accu komt te staan, maar ook als je fiets gestald staat in de garage of schuur. Dit zijn vaak koude en vochtige plekken, wat de levensduur van de accu verkort. Bij sommige elektrische fietsen zit de accu in het frame verwerkt. Hierdoor zit hij minder in het zicht. Tegenwoordig zijn ook deze accu’s gewoon uitneembaar.

Elektrische fiets kopen

Wanneer je een elektrische fiets koopt, moet je letten op de actieradius, de plek van de motor en de plek van de accu. Fiets je lange afstanden? Kies dan voor een e-bike met hoge actieradius. Afhankelijk van het soort versnellingssysteem en wat voor fietsgevoel je wil kies je uit een voorwiel-, achterwiel- of middenmotor. Tot slot kijk je naar de plek van de accu. Wil je deze in het zicht of juist niet? En moet deze uitneembaar zijn of juist vast? Keuze gemaakt? Maak dan gebruik van onze handige filterfunctie. Hiermee vind je in een paar muisklikken jouw ideale elektrische fiets. Altijd met laagste prijsgarantie en 30 dagen bedenktijd. Laat je e-bike altijd monteren door onze monteurs. Zij stellen het systeem in en monteren de onderdelen, zodat jij na ontvangst van de fiets meteen veilig de weg op kunt.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm