Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40 in Nederland

Fietsendragers trekhaak

Op een fietsendrager op de trekhaak vervoer je veilig en eenvoudig één of meerdere fietsen! Ontzettend handig wanneer je een dagje weg of op vakantie gaat en je de fiets wil meenemen. Bekijk hier ons assortiment!

Sorteer op:
7 resultaten
-29%
ProPlus fietsendrager trekhaak Klick Fast II 2 fietsen zwart
€ 31,95 € 22,70
-25%
Twinny Load fietsendrager e-Carrier II (Swing koppeling) 59 kg
€ 447,95 € 335,90
-28%
ProPlus fietsendrager Klick Fast II met kentekenhouder 2 fietsen
€ 31,95 € 22,90
-26%
Carpoint Trekhaak Fietsendrager Schaar Klemmen Voor 2 Fietsen
€ 81,95 € 60,90
-25%
Twinny Load fietsendrager Easy 30 kg 2 fietsen staal zwart
€ 66,95 € 49,90
-25%
Twinny Load fietsendrager e-Carrier Base 127 cm zilver/zwart
€ 277,95 € 207,85
-26%
Twinny Load fietsdrager Easy 2 fietsen zwart
€ 77,95 € 57,85
7 resultaten


Fietsendrager voor de trekhaak

Een fietsendrager op de trekhaak is de meest gebruikte fietsendrager. Dit komt omdat de trekhaak het meeste gewicht kan dragen en je daardoor meer fietsen kunt meenemen. De fietsendrager bevestig je eenvoudig op de trekhaak, waardoor je hem snel (de)monteert. Hierdoor ben je snel op weg naar het dagje uit of naar de vakantiebestemming. In ons assortiment vind je verschillende fietsendragers voor de trekhaak, waarmee je eenvoudig één of meerdere fietsen vervoert. Ze zijn geschikt voor verschillende typen fietsen, dus ook voor de elektrische fiets, mountainbike en racefiets. Trek er op uit met een voordelige fietsendrager uit ons assortiment.

Tips bij het vinden van de juiste fietsendrager voor de trekhaak

De kogeldruk is het maximale gewicht dat de trekhaak kan dragen. Bij de meeste auto’s is dat 70 kilo, maar dit kan per merk en type verschillen. Dit staat in het boekje van je auto aangegeven. Het gewicht van de fietsendrager plus fietsen mag nooit hoger zijn dan de kogeldruk van de trekhaak. Daarnaast heeft de fietsendrager voor de trekhaak zelf ook een maximaal draaggewicht. Een elektrische fiets (25-30 kg) is zwaarder dan een stadsfiets (15-20 kg), kies voor elektrische fietsen dus altijd een fietsendrager met een hoog draaggewicht en houd hierbij ook rekening met de kogeldruk van de trekhaak.

Fietsendrager op de trekhaak monteren

Trekhaak fietsendragers zijn heel eenvoudig te monteren. Je klikt de fietsendrager op de trekhaak en hij is klaar voor gebruik. Hoe je de fiets vervolgens bevestigt, is per fietsendrager verschillend. Bij veel fietsendragers bevestig je de fiets alleen aan het frame en bij andere zet je de fiets ook vast in de wielgoten. Het is dan wel van belang dat de wielgoten breed genoeg zijn voor de banden. Daarnaast is het belangrijk dat de lichten en het kenteken van de auto zichtbaar blijven. Maak daarom gebruik van een kentekenhouder of kies voor een fietsendrager voor de trekhaak met ingebouwde achterlichten.

Heb je geen trekhaak? Bekijk dan ons aanbod fietsendragers voor de achterklep en voor het dak.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm