Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Kettingen

Zoek je een nieuwe fietsketting, omdat jouw oude versleten of kapot is? Hier vind je fietskettingen voor alle soorten fietsen en in alle maten. Ontdek Alles over fietskettingen hier.

Sorteer op:
49 resultaten12
49 resultaten12


Welke fietsketting kopen?

Is jouw oude ketting kapot of versleten? Met een nieuwe fietsketting fietst jouw fiets weer als een zonnetje! Bij de aankoop is het belangrijk dat je let op de lengte en de breedte van de ketting. De maat van de is aangegeven in inches, bijvoorbeeld: 1/2” x 1/8”. Het eerste getal staat voor de afstand van de steek, deze is tegenwoordig bij alle fietsen even groot. Het tweede getal geeft de inwendige breedte van de schakel aan. Gewone fietsen hebben meestal kettingmaat van 1/2” x 1/8” en fietsen met een derailleur hebben meestal een kettingmaat van 1/2” x 3/32”. Het aantal schakels bepaalt de lengte van de ketting. Het juiste aantal schakels achterhaal je door de schakels van de oude ketting te tellen.

Wanneer fietsketting vervangen?

Fietskettingen slijten niet allemaal op hetzelfde tempo. Dit is onder andere afhankelijk van het materiaal van de ketting, degene die fietst en op wat voor terrein er gefietst wordt. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om de ketting goed schoon te houden en te onderhouden. Doe je dit goed dan kun je over het algemeen zeker wel 3000 km doen met één ketting. Rijd je gemiddeld zo'n 50 km per week, dan moet je hem dus ongeveer na anderhalf jaar vervangen. Verzorg je de ketting wat minder goed, dan is hij waarschijnlijk wel wat eerder aan vervanging toe. En ben je dan aan een nieuwe ketting toe, dan ben je bij Internet-Bikes aan het juiste adres. Je vindt bij ons talloze soorten kettingen, afmetingen en materialen.

Hoe span je een fietsketting?

De nieuwe fietsketting kun je eventueel groter of kleiner maken met een kettingpons, zodat de ketting strak gespannen is. Of gebruik hiervoor een handige kettingspanner. De speling bij een fietsketting moet ongeveer 1 cm zijn, als het meer is moet je de ketting spannen. Met behulp van een kettingspanner kun je fietsketting op de juiste spanning brengen. Tip: meestal met steeksleutel 10. Vervolgens draai je de moeren weer vast en controleer je de spanning nog een keertje. Alles goed? dan draai je ook de moeren bij de achteras goed aan. 

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm