Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Kettingspanners

Bekijk hier ons assortiment kettingspanners, waarmee je een slappe of juist een te strakke fietsketting weer op de juiste spanning brengt.

Sorteer op:
4 resultaten
4 resultaten


Wat is een kettingspanner?

Met een kettingspanner kun je eenvoudig je ketting strakker of losser spannen. Een te losse ketting loopt van het tandwiel af en wanneer de ketting te strak staat, is de kans groot dat hij beschadigd raakt. Je controleert of de ketting juist gespannen staat door hem boven en onder omhoog of omlaag te trekken. De uitsparing die dan ontstaat, moet ongeveer 1 cm zijn. Is dat niet het geval, dan maak je hem met de kettingspanner losser of strakker. Internet-Bikes heeft een ruim assortiment kettingspanners waarmee je een fietsketting eenvoudig strakker of losser maakt. 

Hoe werkt een kettingspanner?

Een fietsketting spannen met behulp van een kettingspanner is helemaal niet zo moeilijk. Volg onderstaande stappen en span je eigen fietsketting:
Stap 1. Draai de wielmoeren één omwenteling los en draai daarna de bevestigingsbout aan de reactiearm los.
Stap 2. Vervolgens draai je beide kettingspanners met evenveel omwentelingen naar rechts los.
Stap 3. Druk nu de ketting omhoog en omlaag en controleer of de uitsparing ongeveer 1 cm is. Als de uitsparing te groot is draai je de kettingspanner even vaak rechtsom en als deze te klein is draai je de kettingspanner even vaak linksom en duw het wiel hierbij een klein stukje naar voren.
Stap 4. Controleer of het wiel weer in het midden staat of corrigeer dit met behulp van de kettingspanner. Als de uitsparing nu niet groter dan 1 cm is, staat de ketting goed afgesteld.
Stap 5. Draai nu de wielmoeren en de bevestigingsbout van de reactiearm weer vast.

Een kettingspanner voor je fietsketting kopen?

Alle kettingspanners leveren wij direct uit onze eigen voorraad. Daardoor heb je jouw bestelling snel in huis. Is de ketting versleten of kapot? Wij hebben ook een ruime keuze aan fietskettingen in onze online shop. Een fiets kettingspanner of fietsketting koop je voordelig en gemakkelijk online bij Internet-Bikes!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm