Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40

Klikpedalen

Met klikpedalen maak jij jouw trapbeweging volledig! Je oefent er namelijk zowel duwend als trekkend kracht mee uit op je pedalen. Bekijk hier ons assortiment klikpedalen!

Sorteer op:
5 resultaten
-26%
Tecora klikpedalenset Combi SPD 9/16 inch zilver
€ 53,95 € 39,90
-25%
Exustar klikpedaal Exustar MTB 9/16 inch zwart set
€ 155,95 € 116,95
 Gratis verzending
-25%
Exustar klikpedaal Race Look E-PR103P 9/16 Inch zwart set
€ 110,95 € 82,95
 Gratis verzending
-25%
Exustar Klikpedaal Race Road Clipless 9/16 Inch Zwart Per Set
€ 113,95 € 84,90
 Gratis verzending
-26%
Exustar Klikpedaal Race Look E-Pr100pp 9/16 Inch Zwart Set
€ 52,95 € 39,15
5 resultaten


Klikpedalen

Een klikpedaal is een speciale uitvoering van een fietspedaal voor met name racefietsen en mountainbikes. In dit soort pedalen klik jij jouw schoenen vast met een aan je schoen bevestigd plaatje. Lopen met schoenen waar een plaatje voor een klikpedaal onder zit gaat wat lastiger omdat het een beetje uitsteekt. Je herkent de wielrenners of mountainbikes die deze plaatjes onder hun schoenen hebben zitten dan ook aan hun ietwat ongemakkelijke loopje. Bij Internet-Bikes vind je een ruim assortiment aan klikpedalen van verschillende merken.

Oefenen met klikpedalen

Klikpedalen kunnen in het begin wat onwennig aanvoelen. Je moet hier echt mee leren fietsen maar vooral ook weten hoe je jouw schoenen vastklikt en los klikt. Om bij een rood verkeerslicht niet voor verassingen te komen staan is het slim om van tevoren goed te oefenen met vastklikken en weer los klikken, zodat je weet wat je moet doen als je af moet gaan stappen. Oefen eerst stilstaand en pas als je het voor je gevoel op je knie hebt ga je een stukje fietsen. Als je gaat fietsen kun je in eerste instantie één voet vastklikken en de andere los laten. Als dit vertrouwd voelt klik je beiden voeten vast.

Waarom klikpedalen?

Het grootste voordeel van klikpedalen is dat je er duwend én trekkend kracht mee kan uitoefenen op je pedalen. Hierdoor gaat er geen energie verloren en zul je een stuk sneller kunnen fietsen, maar ook in de bergen hoge snelheden kunnen bereiken. Je raakt minder vermoeid tijdens een fietsrit omdat je een volledige trapbeweging maakt, en dus het maximale rendement uit je beweging haalt. Dit is vooral ontzettend fijn voor als je bijvoorbeeld gaat wielrennen of mountainbiken.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm