Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Fietsstandaarden

Op zoek naar een standaard voor je fiets? Met een fietsstandaard zet jij jouw fiets overal neer. Bij ons geniet je van keuze uit verschillende fietsstandaarden van merken als Ursus, Pro en Gazelle. Je vindt dus altijd wel een geschikt exemplaar in onze shop.

Sorteer op:
45 resultaten12
45 resultaten12


Het gemak van fietsstandaarden

Met behulp van een fietsstandaard kan jouw fiets zelfstandig rechtop blijven staan als deze stilstaat. Daarnaast klap je een standaard eenvoudig met de voet in en uit. Je hoeft hiervoor dus niet te bukken. De meeste fietsstandaarden worden aan de linkerzijde van de fiets gemonteerd omdat de meeste mensen aan deze zijde op- en afstappen, ongeacht of je nu een kinderfiets, stadsfiets, elektrische fiets of ander type fiets hebt.

Welke fietsstandaarden bestaan er allemaal?

Fietsstandaarden zijn grofweg in te delen in drie categorieën:

Enkele standaard

Dit is de meest voorkomende standaard en wordt normaal gesproken altijd in het midden van de fiets net achter de trapas gemonteerd. Deze standaarden zijn voorzien van een montageplaat die je met een enkele bout vastdraait aan jouw fiets.

Dubbele fietsstandaard

Een dubbele fietsstandaard zorgt voor meer stabiliteit en houdt jouw fiets recht als je deze parkeert. Dit type standaard zie je daarom ook vaak terug bij zwaardere fietsen, zoals moederfietsen en transportfietsen. Net als de enkele standaard wordt ook de dubbele fietsstandaard vaak in het midden achter de trapas gemonteerd.

Achter-standaard

Dit type standaard is kenmerkend vanwege zijn positie op de fiets. In tegenstelling tot vele andere standaarden wordt deze gemonteerd ter hoogte van de achteras. Het grote voordeel hiervan is dat de fiets stabieler blijft op het moment dat je veel gewicht vervoert achterop je fiets, denk hierbij aan school- en fietstassen. De achter-standaard wordt vaak rond het frame ter hoogte van de achtervork geklemd.

Verder vind je in ons assortiment fietsstandaarden ook diverse fietsrekken en ophangbeugels, die je bijvoorbeeld gebruikt om je racefiets of mountainbike neer te zetten of op te hangen (meer over je fiets ophangen lees je hier), wat ook handig is als je fiets onderhoud nodig heeft.

Welke maat fietsstandaard moet ik kopen?

Bij standaarden is de maat enorm van belang. Het is niet gek dat je niet direct weet of je een fietsstandaard van bijvoorbeeld 16, 20 of 26 inch moet kopen. Gelukkig is dit ook niet superingewikkeld: je baseert het namelijk op de wielmaat. Een kinderfiets met wielen van 12 inch heeft een fietsstandaard van 12 inch nodig, bij een fiets van 16 inch hoort een standaard van 16 inch, et cetera. Verder maakt het voor de maat van de fietsstandaard ook helemaal niks uit of je een volwassen- of kinderfiets hebt en of het een normale of elektrische fiets is. Heel gemakkelijk dus!

Wat is een goede standaard voor mijn fiets?

De twee belangrijkste punten om rekening mee te houden voor het kiezen van de juiste standaard hebben we al behandeld: de inchmaat van je fiets en het type standaard dat je zoekt. Als je beide eenmaal hebt bepaald kun je met behulp van onze uitgebreide filterfunctie jouw zoekresultaten verder verfijnen.

Kies de juiste breedte

Kies je voor een fietsstandaard die achter jouw trapas wordt bevestigd, dan dien je er rekening mee te houden dat je de juiste breedte van jouw standaard kiest. Hiervoor worden over het algemeen twee maten aangehouden, namelijk 20 en 29 millimeter. Ook dit kun je vervolgens weer aangeven in onze filters. Wacht dus niet langer en koop een handige fietsstandaard van een betrouwbaar merk bij Internet-Bikes!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm