Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Stuurpen voorbouwen

Met een nieuwe stuurpen pas je de zitpositie op je fiets aan. Zit je liever wat sportiever of wat meer rechtop?

Sorteer op:
8 resultaten
8 resultaten


Pas je fietspositie en rijgedrag aan met een stuurpen

Met een stuurpen kun je het rijgedrag en je zitpositie op de fiets aanpassen. Met een kortere stuurpen zit je wat rechter op de fiets en met een langere stuurpen krijg je een wat sportievere houding. De lengte van de stuurpen heeft ook invloed op het rijgedrag: met een kortere stuurpen stuur je iets directer, terwijl een langere stuurpen wat comfortabeler fietst. De hoek van de stuurpen heeft invloed op de zitdiepte. Omdat je een stuurpen vaak kunt omdraaien, kun je voor een diepere zitpositie of een zitpositie meer rechtop kiezen.

Een passende stuurpen

Voor een passende voorbouw, ook wel een ahead-stuurpen genoemd, zijn twee afmetingen van belang: de klemdiameter van de vorkbuis en de klemdiameter van het stuur. De juiste klemdiameter bepaal je door de diameter van het stuur op te meten, de verschillende stuurdikten zijn: 25,4 mm 28,57 mm en 31,8 mm. De geschikte klemdiameter voor de vorkbuis hangt af van de voorvorkbuis die in het frame is gemonteerd. Afhankelijk van deze vorkbuis heb je een klemdiameter van 25,4 mm (1 inch),  28,6 mm (1 1/8 inch) of 31,8 mm (1 1/4 inch) nodig.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm