Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Ventielen

Bij Internet-Bikes vind je alle soorten ventielen. Ben jij op zoek naar een ventiel? Bekijk ons assortiment hieronder.

Sorteer op:
6 resultaten
6 resultaten


Ventiel voor je fietsband kopen?

Ventielen zijn er in verschillende soorten. Ga je een fietspomp kopen, dan is het belangrijk om te weten welk type ventiel je binnenbanden hebben. Zo koop je nooit een fietspomp met een verkeerde aansluiting. Mocht er toch wat fout gaan, of heb je meerdere fietsen met verschillende ventielen? Dan kun je er altijd voor kiezen om een verloopnippel aan te schaffen. Dit is een tussenstukje om een fietspomp op een afwijkend ventiel te laten passen.

Welk ventiel heb ik?

Ventielen zijn in te delen in drie soorten. Welk ventiel op jouw fiets zit hangt vooral af van het type fiets dat je hebt:

1. Dunlop ventiel of Hollands ventiel

Dit ventiel vind je voornamelijk op stadsfietsen en hybride fietsen.  Je pompt hem makkelijk op tot een maximale druk van ongeveer 6 bar.

  • Blitz ventiel. Dit type ventiel past op dezelfde binnenband en velg als een Dunlop ventiel. Voor het oppompen van een band met een Blitz ventiel is minder druk nodig dan een band met een Dunlop ventiel. Veel moderne stadsfietsen zijn uitgerust met een Blitz ventiel.

2. Frans ventiel of Presta ventiel

Dit ventiel vind je vooral op racefietsen. Het is een stuk smaller dan het Hollands of Dunlop ventiel (en daardoor dus geschikt voor racefietsbanden). Oppompen is wat lastiger, er is namelijk een extra draaiknopje dat open moet. De maximale druk die het ventiel aankan is ongeveer 15 bar.

3. Auto ventiel of Schräder ventiel

Dit ventiel vind je voornamelijk bij auto’s en op sommige ‘oudere’ mountainbikes. De kans is dus niet heel groot dat je dit soort ventiel hebt bij je fiets. Voor dit ventiel gebruik je het grote gat van een fietspomp of een compressor.

Bij Internet-Bikes vind je een ruim assortiment fietsventielen. Bekijk ons huidige assortiment hierboven en bestel jouw ventiel(en) vandaag nog! Wil jij toch nog meer weten over fietsventielen? Je leest er alles over in onze koopgids voor fietspompen.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm