Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Kettingkasten

Bekijk hier ons assortiment kettingkasten, kettingschermen en onderdelen. Geschikt voor wielmaten vanaf 12 tot en met 28 inch. Check ook Alles over fietskettingen.

Sorteer op:
33 resultaten
33 resultaten


Kettingkast of kettingscherm voor je fiets kopen?

Een kettingkast of kettingscherm beschermt de fietsketting en zorgt ervoor dat er geen kettingsmeer op je kleding komt en deze dus onbeschadigd blijft. Kettingkasten en kettingschermen zijn verkrijgbaar voor verschillende wielmaten. Bij Internet-Bikes vind je 12 inch, 16 inch, 20 inch, 24 inch, 26 inch en 28 inch kettingkasten, geschikt voor fietsen met deze wielmaten. Daarnaast vind je hier allerlei onderdelen waarmee je de kettingkast of het kettingscherm op je fiets monteert.

Welke soorten kettingkasten zijn er?

Er zijn drie soorten kettingkasten: gesloten, open of een kettingscherm. Een gesloten kettingkast is aan de voorzijde volledig gesloten, zodat de ketting helemaal is weggewerkt. Dit type kettingkast is gemaakt van lakdoek of kunststof. Een open kettingkast lijkt veel op een gesloten kettingkast, maar biedt alleen bescherming rondom de ketting en is in het midden open. Een kettingscherm zie je veel terug bij sportieve fietsen met een derailleur. Het metalen of kunststof scherm schermt de ketting alleen aan de bovenkant af. Hierdoor wordt jouw kleding wel beschermd, maar de ketting niet. Bij fietsen met een derailleur is alleen een kettingscherm mogelijk.

Welke kettingkast moet ik kiezen?

Wanneer je de kettingkast of het kettingscherm wilt vervangen, moet je bij de aankoop van een nieuwe op een aantal punten letten:

  • De wielmaat (inch-maat) van de fiets. Deze moet overeenkomen met de maat van de kettingkast.
  • De diameter of het aantal tanden van kettingblad. Bij al onze kettingkasten wordt de hoogte van de kettingkast vermeld. Op deze manier kun je bepalen of deze groot genoeg is voor jouw kettingblad.
  • De lengte van de kettingkast.
  • Let tot slot ook op het bevestigingssysteem van de kettingkast. Dit zijn vaak standaard bevestigingen, waarbij de achterzijde wordt vastgezet aan de achtervork van de fiets en de voorzijde heeft een bevestigingsplaat die vastgezet moet worden tussen het frame en de trapas-cup.
Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm