Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Fietspompen

Heb je een slappe band? Met een fietspomp is jouw band zo weer opgepompt. Neem hieronder een kijkje in ons assortiment en bestel jouw fietspomp vandaag nog! Kijk ook eens naar de volgende tips: Pech onderweg, hoe los je dat op? én de Koopgids: fietspomp.

Sorteer op:
34 resultaten
34 resultaten


Houd je bandenspanning op peil met een fietspomp

Zorg goed voor je fiets en breng je bandenspanning regelmatig op het juiste niveau met een fietspomp. Een fiets met de juiste bandenspanning rijdt een stuk comfortabeler dan wanneer je op een slappe of juist te harde band rijdt. Pomp je banden om de drie à vier weken op met een goede fietspomp. Op je binnenband staat precies aangegeven hoeveel bar lucht er minimaal in moet en maximaal in mag. Door je banden regelmatig op te pompen voorkom je lekrijden en slijten ze minder snel. Bekijk hierboven ons complete assortiment fietspompen en ventielen.

Fietspomp met manometer

Gebruik een fietspomp met drukmeter om de exacte hoeveelheid lucht in de band te meten. Tijdens het pompen zie je steeds hoe hoog de druk in de band is en hoeveel lucht je er dus nog bij moet pompen. Voor het gemak is het slim om gewoon altijd voor een fietspomp met een drukmeter te gaan. Let hier dus op als je een fietspomp aanschaft, vooral de kleinere pompen zijn vaak niet met een drukmeter uitgerust. Valt je keuze toch op een pomp zonder drukmeter? Geen probleem! Je kunt altijd een losse luchtdrukmeter aanschaffen.

Hoe werkt een fietspomp?

Een fietspomp heeft een luchtkamer, pompstang, slang en aansluiting waarmee je hem vastmaakt aan het ventiel van je fietsband. Door de pompstang op en neer te bewegen wordt er lucht via de slang in de band geblazen. Als je de pompstang naar beneden duwt wordt de druk in de luchtkamer steeds hoger. Is de druk hoger dan de druk in de fietsband? Dan gaat het ventiel open en wordt er lucht vanuit de kamer de band in geduwd. Vervolgens beweeg je de pompstang weer omhoog, ontstaat er onderdruk in de luchtkamer en sluit het ventiel zich weer. Het proces herhaal je enkele keren totdat de druk in de fietsband hoog genoeg is. 

Wil jij toch nog meer weten over fietspompen? Lees er alles over in onze koopgids voor fietspompen.

Welke fietspomp voor welk ventiel?

Via het ventiel blaas je lucht in de binnenband van je fiets. Omdat in Nederland de meeste fietsen een Dunlopventiel hebben, hebben de meeste fietspompen hier een standaard aansluiting voor. Heb je een band met een Frans ventiel of autoventiel? Dan heb je dan een verloopnippel nodig. Zo'n verloopnippel zet je op het mondstuk van de fietspomp en zo kun je de pomp dan ook op andere ventielsoorten gebruiken. In ons assortiment vind je ook verschillende fietspompen, zoals de vloerpomp, CO2-pomp en voetpompen. Je bestelt ze bij ons allemaal met het allergrootste voordeel!

Welke fietspomp voor racefiets?

Tijdens een rondje fietsen op de racefiets op mountainbike een lekke band? Bij Internet-Bikes vind je ook handige fietspompen voor onderweg. Een handpomp of minipomp zijn super compact en lichtgewicht. Neem hem mee in je fietstas of zet hem vast op het frame. Met een fietspomp voor onderweg ga je altijd goed voorbereid op pad!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm