Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Wielen & velgen

Een fietswiel is onmisbaar op iedere fiets. Bekijk daarom hier ons uitgebreide assortiment fietswielen, velgen en onderdelen. Alle details de je moet weten lees je terug in 'Fietswielen kopen: waar let je op?' en 'Alles over carbon wielen'.

Sorteer op:
49 resultaten12
49 resultaten12


Fietswielen kopen?

De meeste volwassen fietsen hebben een fietswiel van 28 inch. Samen met de binnenband en buitenband vormt het fietswiel een belangrijk onderdeel van je fiets. De meeste 28 inch fietswielen zijn gemaakt van aluminium, waardoor ze stevig en toch licht zijn. Een goed fietswiel is belangrijk voor de veiligheid en het fietscomfort. Onderhoud de wielen daarom goed en vervang ze wanneer ze kapot of versleten zijn.

Waaruit bestaat een fietswiel?

Een fietswiel bestaat uit de banden, de velg, de hub en de spaken. De hub wordt ook wel gezien als het draaimechanisme van het wiel. Door de hub kan het wiel dus draaien. Dan heb je de spaken. Deze zorgen ervoor dat je wiel niet uit elkaar valt. De velg is de buitenste rand van het wiel. Hierop wordt de binnenband bevestigd. De velg moet licht zijn, maar daarnaast ook erg sterk en stevig. Deze moet namelijk de klappen van de weg opvangen.

Wat zijn de beste racefiets banden?

Naast 28 inch fietswielen voor de gewone stadsfiets vind je hier ook wielsets voor de racefiets. Een wielset voor de racefiets bestaat uit een voorwiel en achterwiel. Het materiaal van de wielen heeft invloed op het rijgedrag van de fiets. Hoe lichter het wiel, hoe minder weerstand je hebt en hoe meer snelheid je kunt maken. Carbon is het lichtste materiaal, maar is duurder in aanschaf. Fietswielen van staal en aluminium zijn zwaarder, maar vaak goedkoper. Internet-Bikes heeft wielsets voor de racefiets van topmerken. In ons ruime assortiment vind je altijd een set die voldoet aan al jouw wensen. En je profiteert bij ons van hoge kortingen! Bekijk hierboven ons complete assortiment. Meer informatie nodig over fietsbanden? Lees hier alles over fietsbanden!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm