Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Veiligheid

Met een fietsbel laat je andere fietsers weten dat je ze wilt inhalen. Een accessoire die niet alleen de veiligheid in het verkeer verhoogt, maar je fiets ook opfleurt als je kiest voor een fietsbel in een vrolijke kleur of met een leuke print. Bekijk hier ons complete assortiment!

Sorteer op:
33 resultaten
33 resultaten


Fietsbellen in alle soorten en maten

Aangezien je veel verschillende soorten en maten fietsen hebt, heb je ook veel verschillende fietsbellen. Deze variëren van een kinder fietsbel, tot een elektrische fietsbel. Voor racefietsen heb je speciale fietsbellen. Deze bellen zijn wat compacter en  lichter van gewicht. Houd je juist van een grote fietsbel? Dan past een ding dong fietsbel beter bij je. 

Op welke afstand moet een fietsbel minimaal hoorbaar zijn?

De enige wettelijke eis bij een fietsbel is dat deze op minimaal 25 meter hoorbaar moet zijn. Wist je dat je een boete van 35 euro kan krijgen als je geen (goede) fietsbel op je fiets hebt? Dat wil je natuurlijk niet, zorg er daarom voor dat je fiets uitgerust is met een werkende fietsbel

Aan welke kant van het stuur zit de fietsbel?

De fietsbel wordt standaard links gemonteerd. Dit stamt nog uit de tijd dat er een toeter op de fiets gemonteerd zat. Voor het gebruik van de toeter moest een hand van het stuur genomen worden. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn, hebben ze de bel links gemonteerd. Zo kan de dominante hand het stuur vasthouden.

Wanneer gebruik je een fietsbel?

Je fietsbel gebruik je om gevaar te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is het inhalen van een groep wandelaars of een andere fietser. Moet je dan altijd bellen als je een groep wandelaars tegenkomt? Nee, dit is alleen nodig als je zelf denkt dat er gevaar dreigt. Dit kan zijn in de vorm van spelende kinderen of onoplettende wandelaars.

Bestel jouw fietsbel online

Fietsbellen zijn er in talloze kleuren en designs. Er zit er altijd wel eentje tussen die helemaal bij jou past. Ga bijvoorbeeld voor een onopvallende zwarte bel, fietsbel met logo of eentje met een design van je favoriete karakters uit bijvoorbeeld PAW Patrol of Frozen. Neem een kijkje in ons huidige aanbod hierboven en bestel jouw favoriet vandaag nog!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm