Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Fietssloten

Met een goed fietsslot van topmerken als Abus, AXA en M-Wave verklein je de kans dat je fiets gestolen wordt. Combineer de verschillende fietssloten voor extra zekerheid, zodat je fiets altijd op dezelfde plek staat als waar jij hem hebt achtergelaten. Én met de volgende gids zit je zeker veilig! 10 tips om je fiets diefstal-proof te maken

Sorteer op:
96 resultaten123
96 resultaten123


Wat is een goed fietsslot?

Het beste fietsslot, is een kwalitatief goed slot dat aan je wensen voldoet. Wanneer je een fietsslot koopt, wil je er zeker van zijn dat je de meest veilige hebt. Het ART-keurmerk geeft inzicht in wat de preventiewaarde van het slot is en dus hoe goed het beschermt tegen diefstal. De preventiewaarde wordt aangegeven met één tot vijf sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger de preventiewaarde. Toch heb je niet altijd een slot nodig met de hoogste preventiewaarde, dat is per tweewieler afhankelijk:

1 ster: minimale beveiliging (meeneembeveiliging).
2 sterren: geeft voldoende beveiliging voor fietsen.
3 sterren: geeft voldoende beveiliging voor brom- en snorfietsen.
4 sterren: geeft voldoende beveiliging voor motorfietsen (onderweg).
5 sterren: geeft voldoende beveiliging voor motorfietsen (thuis gestald).

Een ART fietsslot met één of twee sterren is voldoende voor fietsen. Heb je een fietsverzekering? In veel gevallen moet je fiets zijn uitgerust met een fietsslot met ART-keurmerk. Dit lees je in de polisvoorwaarden van je verzekering.

Slot met sleutel of cijferslot?

Een fietsslot met sleutel kun je altijd openen en je hoeft geen code te onthouden. Handig, maar niet als je altijd je sleutels kwijtraakt. In dat geval kun je misschien beter gaan voor een cijferslot. Je stelt hierbij eenvoudig een zelfgekozen code in en hebt helemaal geen sleutel nodig om het slot te openen.

Optioneel: fietsslot met alarm

Wil je je fiets nóg beter beschermen? Bevestig dan een fietsalarm aan je fiets. Komt de fiets in beweging als jij er niet bent of wordt er aan het slot gerommeld, dan zal het alarm afgaan. Dit schrikt goed af en zorgt ervoor dat je fiets niet meegenomen wordt!

Fietsslot kopen: ons advies

Wanneer je een nieuwe fiets hebt gekocht, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een goed fietsslot helpt daarbij. De meeste fietsen zijn standaard uitgerust met een ringslot, maar het is altijd verstandig om een extra fietsslot te kopen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan: een kabelslot, kettingslot, beugelslot (u-slot), vouwslot, insteekketting of insteekkabel. Je zet met deze sloten je fiets vast aan een vast object. Dat maakt het voor dieven nog moeilijker om de fiets mee te nemen. Ze moeten niet één, maar twee sloten openbreken en kunnen de fiets niet makkelijk inladen om het fietsslot op een andere locatie open te breken. We raden daarom altijd een tweede slot aan, zodat je nooit voor een leeg fietsenrek komt te staan. En niet alleen nieuwe fietsen, maar ook oude fietsen verdienen een goede beveiliging. Gelukkig heb je bij Internet-Bikes een ruime keuze aan fietssloten met en zonder ART-keurmerk!

Ringslot

Een ringslot zit bevestigd aan het frame van je fiets. De ring blokkeert het achterwiel, waardoor een ander niet zo maar kan wegfietsen op jouw stalen ros. Het grote voordeel is dat je altijd een slot bijhebt. Een ringslot met plug-in-mogelijkheid is eenvoudig uit te breiden met een insteekkabel of –ketting. Dit geeft extra beveiliging.

Insteekkabel of –ketting
Een insteekkabel of insteekketting gebruik je altijd in combinatie met een ringslot met plug-in-mogelijkheid. Met dit fietsslot zet je je fiets vast aan een vast object, zoals een fietsenrek, paal of muuranker.

Beugelslot (u-slot)

Dit type fietsslot is ontzettend sterk, sterker dan een boel andere soorten fietssloten. Het grootste nadeel van beugelsloten is dat ze heel erg onhandig zijn om met je mee te nemen. Je kunt ze namelijk niet opvouwen of oprollen. Daarnaast passen ze niet altijd op een paal of hek, en kun je het slot niet in alle posities wringen (omdat het zo sterk is en niet meebeweegt). 

Kabelslot, kettingslot of spiraalslot

Deze fietssloten gebruik je altijd als tweede slot. Met een handige fietsslot ketting, een kabelslot of spiraalslot zet je je fiets gemakkelijk en snel vast aan een object. Je hebt hiervoor geen ringslot nodig met plug-in-mogelijkheid. Je hebt keuze uit een kabel-, ketting-, of spiraalslot of slot met cijfercode.

Vouwslot
Een vouwslot is een variatie op een kettingslot. Dit slot werkt niet met behulp van schakels, maar door het te vouwen. Ideaal, want zo maak je er een compact pakketje van en neem je hem eenvoudig overal mee naartoe! 

Ruime keuze aan fietssloten

Je hebt bij Internet-Bikes keuze uit honderden fietssloten, zonder en met ART-keurmerk. Hiermee beveilig je jouw fiets, maar ook je scooter, brommer of motor tegen diefstal. Ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en lengtes. Aan de kleur van het slot herken je meteen welke fiets van jou is en met een lang fietsslot zet je bijvoorbeeld twee fietsen aan elkaar vast. Bij Internet-Bikes bestel je onder andere Abus, AXA en M-Wave fietssloten met heel veel voordeel. We leveren ze uit onze eigen voorraad en je hebt dertig dagen bedenktijd.

Wil je meer weten over het diefstal-proof maken van je fiets? Lees dan de informatie op deze pagina eens door.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm