Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Stuurpennen

Stuurpennen in allerlei soorten en maten, die vind je in onze webshop. Neem gerust eens een kijkje en kies een passende stuurpen uit. Zoek je een adapter, verlenger of ander onderdeel voor je stuurpen? Ook dan zit je hier goed!

Sorteer op:
32 resultaten
32 resultaten


Wat is een stuurpen?

Stuurpennen zitten aan fietsen vast en ze verbinden het fietsstuur met de voorvork. Door middel van een lange stuurpenbout zit de pen en dus ook het stuur aan het frame vast. De lengte van een stuurpen bepaalt voor een gedeelte je houding op de fiets. Bij een lange stuurpen zit je wat meer voorover gebogen. Als je dus het gevoel hebt dat je ver naar voren gebogen zit, kan een kortere pen mogelijk een oplossing bieden. De stuurpen is een van de gemakkelijkste onderdelen om te vervangen op je fiets als je je houding wilt aanpassen (lees hier meer over in ons artikel over het afstellen van je fiets).

Wat is een ahead stuurpen?

Een ahead stuurpen, ook wel stuurpen voorbouw genoemd, vind je vooral vaak op mountainbikes en racefietsen. Bij fietsen met dit systeem wordt de stuurpen aan de buitenzijde van je fiets gemonteerd, wat als voordeel heeft dat je hem gemakkelijk los krijgt en kunt afstellen en (de)monteren. Door de stuurpen aan te draaien met een inbussleutel zorg je er vervolgens voor dat er geen speling in het balhoofdstel van je ahead stuurpen zit, zodat jij soepel kunt draaien op je fiets.

De juiste lengte van je stuurpen bepalen?

Je meet de lengte van je stuurpen vanaf het hart van het stuur naar het middelpunt van de vorkbuis, en dan precies op het middelpunt. De lengte van je stuurpen is van groot belang voor je fietservaring. De standaardlengte is ongeveer 100 mm. Voor een extra aerodynamische zit is een iets langere stuurpen (ongeveer 110 à 120 mm) gewenst, waar je bij ritten met veel afdalingen en bochten juist liever een kortere stuurpen hebt. Dit biedt je namelijk meer bewegingsvrijheid en leidt tot een betere, rechtere houding. Overweeg ook zeker om een verstelbare stuurpen te kopen, zodat je de hoogte kunt aanpassen wanneer je maar wilt.

Stuurpennen voor de beste prijsgarantie

Internet-Bikes biedt een groot assortiment aan stuurpennen voor diverse typen fietsen, van stadsfietsen tot mountainbikes en racefietsen. Of je nu een universele stuurpen zoekt of een verstelbare voorbouw, bij ons vind je alles omtrent fietsstuurpennen. Hierbij denk je onder andere aan stuurpennen, stuurpen voorbouwen en stuurpen onderdelen, zoals stuurpen verlengers, adapters en afdichtdoppen. En natuurlijk kun je jouw stuurpen kopen tegen de voordelige prijzen zoals je van Internet-Bikes gewend bent! Zoek er dus een uit voor jouw fiets en bestel deze al binnen enkele klikken.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm