Bekijk hele assortiment

Veilig op de fiets

Het is herfst en dat betekent dat het weer verandert en het eerder donker is. Regenbuien zetten de straten blank en maken ze glad. In het donker zijn fietsendieven een stuk actiever. Neem dus niet alleen veiligheidsmaatregelen voor jezelf, maar ook voor je fiets. Om je veilig en droog van A naar B te helpen, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Veiligheid staat voorop

Met een paar kleine aanpassingen aan je fiets rijd jij veilig naar je eindbestemming, weer of geen weer:

  1. Hang geen tassen aan het stuur. Dit maakt de fiets instabiel. De kans is groot dat je stuur in de bocht omklapt. Stop je spullen in plaats daarvan in een fietstas of fietsmand.
  2. Fiets bij regen niet met een paraplu, maar trek regenkleding aan. Een paraplu vermindert het zicht en trekt je mee bij een windvlaag.
  3. Controleer of je banden voldoende profiel hebben. Pomp ze niet te hard op. Een zachtere band geeft je meer grip op de weg.
  4. Controleer of je fietsverlichting werkt en of je reflectie in orde is. Zo ben je goed zichtbaar in het donker en je voorkomt dure boetes. Lees hier meer over in onze blog over de regels omtrent fietsverlichting- en reflectie.
  5. Zet je fiets op slot met twee fietssloten. Dit maakt het voor fietsendieven bijna onmogelijk om je fiets mee te nemen.

Waterproof de herfst door

Soms ontkom je er niet aan om door de regen naar school, het werk, de supermarkt of andere plek te fietsen. Met een regenpak kom je toch droog op de bestemming aan. Een goed regenpak heeft getapte of afgeplakte naden en een overslag over de rits. Kies een pak waarvan de zoom en manchetten verstelbaar zijn. Als de jas en broek goed aansluiten op je lichaam, kunnen regen en wind niet binnendringen. Dit geldt ook voor de capuchon. Polyester en nylon/polyamide hebben waterdichte én ademende eigenschappen. Een regenpak gemaakt van deze materialen houdt je droog en gaat niet plakken.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm